Autoritatea slovacă de reglementare a jocurilor de noroc –

Autoritatea slovacă de reglementare a jocurilor de noroc -

Autoritatea slovacă de reglementare a jocurilor de noroc creează o listă albă de jocuri de noroc online

Oficiul Slovaciei pentru Reglementarea Jocurilor de Noroc intenționează ca lista să ajute jucătorii să identifice site-urile de jocuri de noroc online licențiate.
Biroul pentru Reglementarea Jocurilor de Noroc a anunțat lansarea unei liste albe de site-uri web de jocuri de noroc online administrate de operatori autorizați.

Autoritatea de reglementare are deja o listă neagră publică de site-uri fără licență, dar crearea unei liste albe pozitive are scopul de a facilita jucătorilor să verifice dacă un site este licențiat.

Autoritatea de reglementare a remarcat, de asemenea, că menținerea listei negre la zi a fost o provocare constantă, deoarece noi site-uri apar tot timpul. Lista albă, totuși, ar trebui să se dovedească mult mai ușor de ținut la zi.

Directorul general Dávid Lenčéš a spus: „Prevenim funcționarea unui site web ilegal, iar altul este creat imediat. Creativitatea operatorilor nu are limite. Adesea încearcă să motiveze jucătorii cu oferte de bonus irezistibile, imagini moderne, depuneri nelimitate, iar în cazul operatorilor străini limba slovacă perfectă.
Dacă jucătorii nu verifică detaliile obligatorii ale site-ului, este posibil să nu aibă niciun motiv să suspecteze că este vorba de conținut ilegal care operează din afara țării noastre. Cu toate acestea, jucând pe site-ul web ilegal, ei se privează de posibilitatea de a-și obține câștigurile și de protecția legală conform legilor Republicii Slovace.”

Lenčéš a adăugat: „În secțiunea „site-uri web legale”, vom publica toate site-urile web licențiate ale entităților licențiate. Aceasta înseamnă că toate celelalte care nu sunt incluse în această listă sunt ilegale. Site-urile web ilegale pot priva jucătorii de mize și câștiguri și sunt disponibile pentru grupurile de risc pentru care jocurile de noroc pot dăuna sănătății mintale.
Oferind informații mai ușor accesibile despre legalitatea unui site web, putem evidenția domeniul de aplicare a jocurilor de noroc online sub controlul legislației slovace valabile.”

El a mai subliniat că operatorii licențiați sunt supuși supravegherii de la distanță și se confruntă cu sancțiuni sau chiar revocări ale licențelor în cazul în care încalcă reglementările.

Luna trecută, Oficiul pentru Reglementarea Jocurilor de Noroc din Slovacia a anunțat publicarea unui document „Conceptul de publicitate responsabilă” prin care intenționează să îmbunătățească standardele de publicitate pentru jocuri de noroc. Documentul va introduce noi standarde pentru anunțurile pentru jocuri de noroc în toate mediile.

Documentul este conceput ca un „punct de plecare” pe care operatorii și organismele media îl pot folosi pentru a introduce noi mecanisme de autoreglementare și control pentru a asigura o piață sigură a jocurilor de noroc pentru consumatori și pentru a preveni criminalitatea și daunele legate de jocurile de noroc.

Anul trecut, Slovacia a interzis Twitch după ce un utilizator a jucat în flux poker online. Platforma de streaming din SUA este folosită de jucătorii profesioniști, permițând fanilor să-i urmărească jucând în timp real în timp ce interacționează și le oferă părerile și sfaturile lor.

Author: Daisy Taylor