Cote pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2022 –

Cote pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2022 -

Cote pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2022: Ghid de pariuri pentru Jocurile de la Beijing

Sursa: gambling.com

Întrucât Cupa Mondială nu începe până în noiembrie, Jocurile Olimpice de iarnă vor prelua mantaua celui mai mare eveniment sportiv mondial pentru o mare parte a anului 2022, iar cele mai bune site-uri de pariuri sunt pregătite pentru ca flacăra să fie aprinsă.
109 evenimente cu medalia de aur, care încorporează șapte sporturi și 15 discipline diferite, înseamnă o mulțime de oportunități de pariere pentru toată lumea.
Desigur, unele țări iau sporturile de iarnă mai în serios decât altele. Jamaica, cu echipa sa de bob de renume mondial, este deosebit de pasionată de acel eveniment cel puțin!
Dar cu toată seriozitatea, Norvegia, Austria, Suedia și mulți nord-americani sunt fanatici în privința mai multor lucruri care implică zăpadă, gheață, schiuri și patine.
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 va începe pe 4 februarie. Cu toate acestea, câteva competiții au început deja. Între timp, primele medalii de aur vor fi decernate sâmbătă, 5 februarie, iar festivitățile se vor încheia duminică, 20 februarie, când vor fi decise ultimele patru probe de medalii.
China a câștigat candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă în 2015 și a ales Beijingul ca oraș gazdă.
Orașul se află într-o poziție unică ca primul loc care găzduiește atât edițiile de vară, cât și de iarnă ale Jocurilor Olimpice. Multe locuri folosite pentru Jocurile Olimpice de vară din 2008 sunt folosite pentru a doua oară, dar evident pentru diferite sporturi.
De exemplu, Stadionul Național Indoor, folosit cândva pentru gimnastică ritmică, trambulină și handbal, va găzdui acum hochei pe gheață.
Cotele de pariuri la Jocurile Olimpice de iarnă au piețe deschise pentru țara care va obține cele mai multe medalii de aur și, de asemenea, cine va obține cele mai multe medalii în total.
La 1/6, Norvegia este favorită copleșitoare pentru a câștiga cele mai multe medalii de aur la Jocuri. ROC (Comitetul Olimpic Rus) urmează cu 8/1, Germania este la 9/1 și Canada este următoarea cu cote 16/1.

Norvegia este, de asemenea, favorită pentru a câștiga cele mai multe medalii la general pe noile site-uri de pariuri, dar la 1/4 doar cei foarte curajoși vor fi tentați. Dar toată lumea ar trebui să admire exploatările națiunii la Jocurile de iarnă, având în vedere că populația lor este de doar 5,3 milioane.
La fel ca maratonul de la Jocurile Olimpice de vară, versiunea de iarnă are propriul eveniment central. Acesta este schiul alpin pentru bărbați. Urmează să fie organizat pe 6 februarie, probabil că va fi un moment culminant la pariuri.
În 2022 nu există nicio favorită clară la coborârea masculină. Cu toate acestea, elvețianul Marco Odermatt va fi un candidat pentru a obține slalomul gigant masculin și este unul dintre cele mai bune pariuri pentru aur la Jocurile Olimpice de iarnă.
Tânărul de 24 de ani a fost o mașină de câștig în acest sezon și, probabil, va începe ca favorit pentru acea cursă.
La schiul feminin, slalomul este o luptă directă între americanca Mikaela Shiffrin și Petra Vlhova din Slovacia. Prima a avut un sezon mai bun, dar Shiffrin a luat fața rivalei ei în slalomul final înainte de jocuri.
Hocheiul pe gheață mulțumește în mod normal publicul, dar cu jucătorii din Liga Națională de Hochei (NHL) din SUA incapabili să joace la Jocuri, acesta pare un loc ușor deschis pentru ROC la 6/4 când vine vorba de pariuri pe Jocurile Olimpice de iarnă.
Norvegia a luat 39 de medalii la ultimele Olimpiade, iar mulți prevăd că vor ajunge la 45 în acest an. Jumătate dintre acestea ar putea proveni de la probele de biatlon și cross-country. Cu toate acestea, ROC are niște candidați foarte puternici, și ar putea ușor provoca unele supărări în cele 23 de evenimente combinate.
În patinaj de viteză, Țările de Jos sunt țara de urmat. Au părăsit ultimele Jocuri Olimpice de iarnă cu 20 de medalii. 14 dintre acestea au fost aur sau argint în acest sport.
ROC se poate bucura de o dominație similară în patinaj artistic – Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, are șanse la patinaj liber feminin – dar există doar cinci evenimente pentru medalii în acest sport.
SUA trimit o echipă de 222 de sportivi la jocuri, dar este o echipă îmbătrânită. Ei au patru olimpici de cinci ori pe listă: snowboarderii Lindsey Jacobellis și Shaun White, Curler John Shuster și Katie Uhlaender, care merge în Skeleton.
Toți sportivii lor, cu excepția celor 54, au disputat cel puțin o Olimpiadă de iarnă în trecut. Nu există un sport clar în care țara va excela, dar ei vor merge acasă cu o bună secțiune de câștigători de medalii.

Cele mai recente pronosticuri prevăd 22 de medalii pentru America, cu șapte de aur.
Marea Britanie, acea mică insulă cu 67 de milioane de locuitori, dar foarte puțină zăpadă, va părăsi Beijingul cu trei medalii.
Din fericire, campioana mondială de snowboard cross, Charlotte Bankes a renunțat la Franța – țara pe care a reprezentat-o la ultimele două Jocuri Olimpice – pentru a se alinia echipei GB.
De asemenea, Gus Kenworthy, medaliat cu argint la Jocurile de schi liber de la Soci 2014, a abandonat echipa SUA după două olimpiade. Și el este acum britanic!
Britanicii pursânge Zoe Atkin, Kirsty Muir și James Woods participă la Freestyle Skiing, plus snowboarderul Katie Ormerod care are și ea o șansă la argint.
Dar, recordul echipei GB de întoarcere acasă de la Jocurile Olimpice de iarnă cu cinci medalii pare sigur.

Author: Daisy Taylor