Cu Alexandru Petrescu, SVP Big Cyber Defense despre… –

Cu Alexandru Petrescu, SVP Big Cyber Defense despre... -

Cu Alexandru Petrescu, SVP Big Cyber Defense despre…

Crearea unei industrii europene sigure a jocurilor de noroc online

Întreprinderile de jocuri de noroc online și autoritățile europene de reglementare trebuie să ia lecții despre cum să se reglementeze mai bine și să se protejeze, de alte industrii cu riscuri mari de securitate, cum ar fi serviciile financiare, bancare.

Pentru a oferi un mediu sigur de jocuri de noroc, aveți nevoie de o strategie care să depășească ce servicii să oferiți și cum să le oferiți – una care să ia în considerare tehnologiile, procesele și structurile de guvernare care vor asigura că jucătorii și operatorii sunt bine protejați de amenințările online.

S-ar putea să știți deja că criminalitatea cibernetică a crescut exponențial în întreaga lume în timpul pandemiei de COVID-19 și în ultima perioadă din cauza războiului din Ucraina, cu o creștere a atacurilor cibernetice în vecinătatea conflictului. Jocurile de noroc online implică un volum masiv de date sensibile despre utilizatori și afaceri și oferă un cadru foarte profitabil de care să profite infractorii cibernetici.

Cercetările arată că infracțiunile cibernetice pentru industria jocurilor de noroc au cunoscut o creștere uimitoare de 340% în ultimul an.

Din 2018, Akamai a observat o creștere cu 415% a atacurilor aplicațiilor web asupra industriei jocurilor de noroc. Numai în 2020, această statistică a fost de 240 de milioane de atacuri, o creștere cu 340% față de 2019.

Potrivit Akamai, o rețea de livrare de conținut (CDN), industria jocurilor de noroc a fost cea mai mare victimă a atacurilor cibernetice în ultimii doi ani, iar tendința este aici pentru a rămâne.

Și acest lucru se face cel mai frecvent prin atacuri de tip phishing, prin care hackerii trimit jucătorilor mesaje frauduloase criptate cu malware.

În afară de phishing, umplerea acreditărilor sau, mai simplu, furtul de acreditări, a fost cea mai comună tehnică de preluare a contului pentru hackerii care vizează industria jocurilor de noroc.

În plus, cei neintenționați îi urmăresc și pe jucătorii de pe mobil. Jocurile mobile care încorporează achiziții în aplicație sunt foarte susceptibile la atacuri cibernetice. Hackerii caută orice oportunitate de a profita de jucătorii care sunt dispuși să cheltuiască bani pe articole virtuale din joc, cum ar fi upgrade-uri sau funcții suplimentare, îmbunătățiri de caractere sau niveluri suplimentare.

Jocurile de noroc online prezintă o serie de anumite riscuri pentru industrie, dar luptând împotriva acestor amenințări, reprezintă, de asemenea, următorul pas în dezvoltarea jocurilor de noroc.
Fără îndoială, jocurile de noroc online sunt distractive, dar nu până când nu te confrunți cu astfel de probleme pe care nimeni nu le dorește. Nu uitați întotdeauna să nu lăsați pe nimeni să vă strice experiența!

Author: Daisy Taylor