Operatorii de jocuri de noroc vor plăti taxe mai mari la stat

Operatorii de jocuri de noroc vor plăti taxe mai mari la stat

Operatorii de jocuri de noroc

Operatorii de jocuri de noroc vor plăti taxe mai mari pentru licențiere, autorizare anuală, videoloterie (taxă specială) și publicitate.

Intenția legiuitorului se constituie în sensul asigurării de fonduri la bugetul de stat, colectării veniturilor necesare în vederea îndeplinirii obiectivelor propuse, autorizarea tuturor operatorilor de jocuri de noroc, cu respectarea riguroasă a prevederilor legale în vigoare, încadrarea din punct de vedere al legislației jocurilor de noroc, a activității desfășurate sau propuse a fi desfășurată de către un operator, în categoriile de jocuri de noroc prevăzute de lege, prevenirea desfășurarii de activități de către operatorii de jocuri de noroc fără autorizații și nu în ultimul rând, creșterea nivelului de încredere al populației în instituțiile statului.

Prin aceste măsuri, Guvernul estimează o influență pozitivă asupra creșterii veniturilor colectate la bugetul de stat de până la 40%. Astfel, pentru restul anului 2022 și anul 2023 se estimează ca veniturile colectate la bugetul de stat să crească cu suma de 530,4 milioane lei, exclusiv veniturile din amenzi contravenționale.

Textul integral al Ordonanței pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului numărul 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, text apărut în Partea I din Monitorul Oficial al României numărul 716/15.07.2022 este chiar aici…
MOF 716 pg 6-9

Citește și știrile de AICI.

Author: Daisy Taylor